Sluit Menu
Account
0 artikelen: 0,00

Ik ben leeg.

Brio

Naar Vorige Pagina

brio-wereld-870x290

Brio

Brio is Zweeds!?

Het merk Brio is ontstaan in het stadje Osby in het zuiden van Zweden. Het begon als een familie bedrijf genaamd ‘’ Ivar Bengston’’ vernoemd naar eigenaar Ivar Bengston. In 1909 hebben zijn zonen dit bedrijf overgenomen en noemden het Brio wat een afkorting is van ‘’Brothers Ivarsson Osby’.

Brio Speelgoed

Officiële website: brio.us
Opgericht in: 1884
Locatie hoofdkantoor: Malmö, Zweden
Locatie productie: Duitsland
Fabrieksgarantie: Niet bekend

Sinds 1884

Begonnen met het maken van speelgoed voor kinderen...  Sterker nog. Het waren houten boodschap mandjes, die sinds het jaar 1884 verkocht werden. En succesvol.

Brio is dus tot het heden uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde speelgoedbedrijf. Brio heeft als visie om herkenbaar, opvallend en aantrekkelijk speelgoed te produceren.

Wie kent het niet?

Het speelgoed heeft een simpel design om de fantasieën van onze kleine volwassenen in spé te prikkelen.

Veel papa’s en mama’s van nu kunnen relateren naar het speelgoed van weleer, omdat het speelgoed vaak oude herinneringen opwekt. Dankzij het design.

Milieu-proof

Brio vind het natuur en milieu zeer belangrijk vandaar dat zij geen normaal hout voor hun producten gebruiken. Hun hout komt van een non profit organisatie genaamd Forest Stewardship Council.

Het doel

Het is de bedoeling van Briospeelgoed om met hun speelgoed die zij produceren en later in de tijd nog zullen gaan ontwerpen kinderen veel speel- en denkplezier aanbieden en dan ook nog een langdurig gebruik van hun producten met als laatste maar zeer belangrijke doel volgens Brio : om het vertrouwen van ouders wereldwijd voor zich winnen.

Waar zijn we nou van gemaakt ?

De certificatie voor het gebruiken van hout van de FSC wilt zeggen dat het hout wat in de Brioproducten word gebruikt traceerbaar is en het zekerheid geeft dat het niet illegaal vanuit het bos is gekapt.

Naast het hout wat brio voor zijn productie gebruikt gebruiken zij ook plastic om nieuwe vormen , functies en expressie te creëren op het speelgoed. het plastic wat word gebruikt is van thermosplastic materiaal om er zekerheid van te hebben dat de kinderen er veilig mee kunnen spelen en het niet slecht is voor hun gezondheid.

Back to top