Sluit Menu
Account

Brio

‹Naar Vorige Pagina

brio-wereld-870x290

Brio

Brio is Zweeds!?

Het speelgoedmerk Brio is ontstaan in het stadje Osby in het zuiden van Zweden. Het begon als een familie bedrijf genaamd "Ivar Bengston" vernoemd naar eigenaar Ivar Bengston. In 1909 hebben zijn zonen dit bedrijf overgenomen en noemden het Brio wat een afkorting is van "Brothers Ivarsson Osby".

Brio Speelgoed

Officiële website: brio.us
Opgericht in: 1884
Locatie hoofdkantoor: Malmö, Zweden
Locatie productie: Duitsland
Fabrieksgarantie: Niet bekend

Sinds 1884

Begonnen met het maken van speelgoed voor kinderen...  Sterker nog. Het waren houten boodschap mandjes, die sinds het jaar 1884 verkocht werden. En succesvol.

Brio speelgoed is dus tot het heden uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde speelgoedbedrijf. Brio heeft als visie om herkenbaar, opvallend en aantrekkelijk speelgoed te produceren.

Wie kent speelgoed van Brio niet?

Brio speelgoed heeft een simpel, minimalistisch, typisch Scandinavisch, maar tegelijkertijd speels design om de fantasieën van onze kleine volwassenen in spé te prikkelen.

Veel papa’s en mama’s van nu relateren naar het speelgoed van weleer, omdat het speelgoed vaak oude herinneringen opwekt. Dankzij de ontwerpen die door de jaren heen in essentie niet veranderd zijn, maar wel in een nieuw jasje zijn gestoken. Bekend zijn vooral de Brio treintjes, Brio Treinsets, Brio Teckel

Doel: win het vertrouwen van ouders

Met dat doel voor ogen ontwerpt en produceert Brio al decennia lang speelgoed. Vanuit die gedachte wordt er veel speel- en denkplezier aangeboden. Dit leidt tot het langdurig gebruiken van hun artikelen dat overgaat van generatie naar generatie.

Brio speelgoed vooral van hout gemaakt

Brio vindt de leefomgeving zeer belangrijk. Het merendeel van het assortiment wordt gefabriceerd van hout. Om de natuur en milieu niet teveel te belasten, is al hun hout gecertificeerd door een non profit organisatie genaamd Forest Stewardship Council (FSC).

De FSC certificatie voor het hout betekent dat het hout, wat in de Brio producten wordt gebruikt, traceerbaar is en het zekerheid geeft dat het niet illegaal vanuit het bos is gekapt.

Maar ook kunststof

Naast hout, is Brio speelgoed steeds vaker verwerkt met kunststof materialen. Hiermee worden nieuwe vormen, functies en expressie gecreëerd op het speelgoed. Het kunststof is van thermosplastic materiaal om er zeker van te zijn dat de kinderen er veilig mee kunnen spelen en het niet slecht is voor hun gezondheid.

Back to top