Show Filters

Resultaat 1–20 van de 169 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–20 van de 169 resultaten wordt getoond

Kinderbehang kopen? Waar let je op?

Hartstikke leuk dat je kinderbehang wilt kopen. Of het nu de eerste keer of de zoveelste keer is dat je behang koopt voor je baby- en/of kinderkamer, het blijft een spannende beslissing. Maar hoe zorg je er nou voor, dat je achteraf niet teleurgesteld wordt? Dat je aankoop geen miskoop wordt? Lees verder en dan leggen we je graag uit waar je op kan letten wanneer je kinderbehang koopt.

Naast het kiezen van het design, kleur en patroon van een behang wat je mooi vindt, is het niet verkeerd om mee te denken aan de ontwikkeling van je kind. In tegenstelling tot veel andere kamers in een huis, is een baby- en kinderkamer vaak multifunctioneel en verandert deze kamer door de jaren heen het meest. Een baby heeft nu eenmaal andere behoeftes en interesses dan een dreumes, peuter, kleuter of kind.

Behang en de ontwikkeling van je kind

Je hoeft echt niet elk jaar nieuw behang te kopen, maar over het algemeen gaat een kind door vier fases heen vanaf baby tot aan puberteit. Rekening houdend met de ontwikkeling van je kind voor als je kinderbehang koopt:

  • Baby vanaf 0 jaar: baby’s zien vooral primaire kleuren.
  • Dreumes vanaf 1 jaar: lieve tekeningetjes met motieven en verhalen voor hun eigen fantasie en rollenspel.
  • Peuters en kleuters vanaf 3 jaar: steeds meer tijd in hun eigen kamer met hun favoriete karakters.
  • Kinderen vanaf 6 jaar: opscheppen over je kamer met superhelden en teksten in gave lettertypes.

Een kamer in een kamer met behang

Volwassenen richten hun huis in door vooral te kijken wat de functie van elke kamer is. De inrichting en behang wordt daarop aangesloten. Voor een kind ligt dit vaak anders. Immers, een kind gebruik een kinderkamer op allerlei manieren. Het is een plek om te slapen, te spelen, te leren, terug te trekken en een trotse plek die je graag deelt met je vriendjes en vriendinnetjes. Daarom is behang bij uitstek geschikt om al deze behoeften in een kamer te voorzien. Een paar tips:

  • Speelhoeken: gebruik fel gekleurd behang met “drukke” motieven.
  • Hoofd van het bed: gebruik licht pastel of donker warme tinten.
  • Relax omgeving: subtiele patronen.
  • Leer plek: felle stimulerende kleuren.
  • Meegroei muur: reserveer een stukje muur waar het behang door de jaren heen mag variëren

Design kinderbehang

Kinderbehang dat ontworpen is door designers illustreren een compleet verhaal voor je kind met hoofd- en bijpersonen. Het is leuk en leerzaam voor een kind om hun eigen beeldvorming uit behang te halen.

Kleur kinderbehang

Alle kleuren voor behang zijn goed. Combineer de kleur van je behang met de inrichting van je kinderkamer. Gebruik rustige smaken voor rust. Felle kleuren voor activiteit.

Patroon kinderbehang

Patronen zijn onmisbaar bij veel soorten kinderbehang. Een patroon van druppels, kruisjes of stippen geven je kind focus en tegelijkertijd rust. Stiekem kan het zelfs een hele grote puzzel zijn die je kind wilt ontcijferen.