Gratis verzending voor orders v.a. €50

Babykamer Behang ideeën

De beste Babykamer Behang ideeën

Inspiratie en ideeën voor behang

Wanneer je (voor het eerst) behang voor de babykamer koopt, dan ben je op zoek naar inspiratie. Zo vind je op het internet, Instagram of Pinterest heel veel leuke ideeën om met kinderbehang jouw babykamer geheel naar jouw smaak om te toveren. Met behang kun je heel veel kanten op gaan. Maar welke stijl past bij jou? En waar kan je het beste rekening mee houden om jouw eigen idee voor de babykamer te laten ontstaan? Ik heb voor jou de mooiste babykamer behang ideeën op een rijtje gezet. Lees verder.

Behang als metamorfose voor de babykamer

Fantastisch om jouw babykamer een metamorfose te geven. Want dat is wat je met behang voor de babykamer doet. Die saaie effen gekleurde muren mogen nu wel eens echt karakter tonen. Met behang heb je het perfecte materiaal in handen om niet alleen die metamorfose te creëren, maar ook om oneffenheden van de muren te maskeren. Maar daar praat ik je niet over bij. Nee, wij gaan jou de mooiste ideeën geven wat je met behang voor de babykamer allemaal wel niet creëert.

Inspiratie, idee en info

Bij deze kinderbehang ideeën geef ik je visueel een inkijk hoe mooi een kamer wel niet wordt. Daarnaast geef ik je aanvullende relevante informatie waar je rekening mee houdt als je jouw eigen idee steeds beter vormgeeft. Behang heeft namelijk ook een functie voor de baby en kind. En dat vergeten we wel eens. Het is namelijk helemaal niet verkeerd om de ontwikkeling van je baby of kind mee te nemen in de keuze van jouw behang. Een dreumes, peuter, kleuter of kind heeft nu eenmaal andere behoeftes en interesses dan een baby. Een baby- en kinderkamer is multifunctioneel en verandert door de jaren heen het meest. Houd hier rekening mee met het kiezen van de juiste kleur, design en patroon. Laat je inspireren én informeren!

“Drukke” patronen

Er zijn “drukke” patronen van behang beschikbaar, die daardoor onterecht een gevoel van van drukte geven. Maar dat is niet altijd waar. Zeker wanneer je het behang van dichtbij bekijkt, krijg je dat gevoel wellicht, maar van een afstand is dat minder. De grootte van jouw kamer bepaalt dus welk gevoel je krijgt van een “druk” behangpatroon.

Behangpatroon dat breekt

Er zijn “drukke” behang patronen die breken wanneer er subtiel illustraties aan toegevoegd zijn. Zo is dit voorbeeld hetzelfde blaadjes behang als de vorige afbeelding, maar zijn hier dierenkoppen aan toegevoegd voor meer kijkplezier en speels gevoel.

Behang als puzzel

Wanneer je allerlei behang ideeën opdoet, dan vind je ontzettend veel patronen. Wanneer je als kind naar zo’n patroon kijkt, dan wil je die soms ontcijferen. Een patroon wordt dan gezien als een puzzel en kids willen die dan graag helemaal ontrafelen. Wanneer krijg je een vierkantje? Wanneer een driehoekje? Dit ontrafelen geeft focus en rust aan je kind.

Welk gevoel krijg je?

Behang is emotie. Probeer te achterhalen welke emotie bij je oproept, wanneer je behang ideeën voor de babykamer bekijkt. Krijg je een heel rustig gevoel en voel jij je zen? Of word je er vrolijk van zoals bij dit behang? Dat gevoel is belangrijk en als dat gevoel goed is, dan geeft jou dat richting voor welk behang idee je het beste kunt gaan.

De juiste kleur

Welke kleur past het beste bij een babykamer? Is dat roze? Blauw? Of een andere kleur? De kleur van het behang is bepalend voor de sfeer. Match het met de meubels door bijvoorbeeld contrasterend kleur te gebruiken. Of laat het juist subtiel overgaan in de omgeving.

Een plek om te spelen?

Leuk idee om van een kamer een hoek te creëren waar kids spelen. Behang helpt daarbij. Wanneer jij een speelhoek inricht, gebruik dan bijvoorbeeld een fel gekleurd behang met “drukke” motieven. Dit nodigt jouw kind uit om daar lekker rommel te maken.

Betrek behang in het speelveld van je kind

Wie kent het niet? Dat een kind de kozijnen en muren gebruikt als platform en speelgebied voor zijn of haar fantasie. Benut dat met behang.

Ideetje voor een verhaal

Gebruik behang om een verhaal te vertellen. Kinderen vanaf 2 jaar kijken er graag naar en gebruiken hun eigen fantasie waardoor de illustraties op het behang tot leven komen!

Wat speelt er zich allemaal af

Deze verhalen blijven je bij. Soms heb je behang wat je nooit van je leven meer zult vergeten.Alsjeblieft. Je hebt even lekker gescrollt door deze leuke behang ideeen voor de kinder- of babykamer. Ik hoop dat je een beetje een idee hebt gekregen, zodat je een goede keuze maakt voor het juiste behang. Laat je inspireren. En informeren. Behang voor de babykamer is een keuze waarmee je rekening houdt met je persoonlijke smaak, leeftijd van de kleine en functie van de ruimte. Bekijk meer leuke spulletjes voor de babykamer.

+3.000 op voorraad

Voor een snelle levering

Gratis bezorgd in NL

Bestel vanaf €50

Retour

30 dagen bedenktijd

Attente service

We lossen het op