Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Waarom een tamboerijn online kopen

De populaire houten tamboerijn is een onmisbaar muziekinstrument in een huis waar flink genoten wordt van muziek. De speelgoed tamboerijn van hout kun je kopen in diverse varianten. Online bestellen is eenvoudig. Maar voordat je bestelt, raden we je aan om de tamboerijnen te bekijken en te vergelijken. Speelgoed tamboerijntjes zijn beschikbaar in verschillende groottes, slagvellen en belletjes. Zelfs een speelgoed tamboerijn kopen moet natuurlijk zorgvuldig gaan. Lees verder om meer te weten over de verschillende onderdelen van een tamboerijn.

Wat is een tamboerijn?

Een tamboerijn is een trommel die bestaat uit een vel dat gespannen is over een hoepel en waar belletjes aan bevestigd zijn. Het instrument wordt bespeeld met de hand. De bedoeling is om met je hand beweging te maken zodat de belletjes rinkelen. Ook maak je met je hand de klank die van het gespannen vel af komt.

Tamboerijn kind

Je kind zal genieten van de handzaamheid van een houten tamboerijn. Het is klein van formaat en daarom gemakkelijk mee te nemen naar elke plek in en om het huis om voor het publiek te spelen. Bekijk voor de grootte van de tamboerijn de diameter specificaties om een goede inschatting en gevoel te krijgen van dit speelgoed instrument. De tamboerijn is een populair instrument onder jonge kinderen, omdat een tamboerijn leren spelen zeer eenvoudig is.

Kies voor de juiste tamboerijn

QIDDIE.com heeft niet alleen tamboerijnen, maar ook verwanten daarvan. Als er geen belletjes aanwezig zijn maar wel een gespannen vel, spreekt men van een handtrom. Zijn er alleen belletjes dan heet het een beatring of schellenkrans. Ook deze heeft QIDDIE.com in het assortiment. De tamboerijn of de verwanten daarvan zijn de makkelijkste instrumenten. Ze geven altijd een leuke, duidelijk klank en voor kinderen zijn het hele leuke instrumenten.

Tamboerijnen zijn er in verschillende soorten. Tamboerijnen zijn er met vel en met belletjes, ze zijn er met alleen vel en geen belletjes, maar ook in alleen belletjes en geen vel. Dus er is veel variatie in de soorten tamboerijnen. Een tamboerijn met vel en belletjes, klinkt natuurlijk anders dan een tamboerijn met alleen het een of het ander. Dus welke soort het leukst is, is een overweging die je moet maken!

Tamboerijn onderdelen

MET OF ZONDER SLAGVEL

Speelgoed tamboerijntjes zijn verkrijgbaar met en zonder slagvel. Een tamboerijn zonder vel heeft wel een houten frame, maar geen slagvel waarop getrommeld wordt. Een tamboerijn met slagvel heeft een slagvel bespand waarmee geluid gemaakt wordt door er op te slaan, te rammelen of te trommelen. De slagvellen van een tamboerijn zijn te verkrijgen in natuurlijke en synthetische materialen.

TAMBOERIJN BELLETJES

Het aantal belletjes of rinkelende schijven die een tamboerijn bevat, bepaalt mede de sterkte van het geluid. Deze belletjes zijn vaak in de vorm van rinkelende schijven gemaakt die als paar verwerkt zijn in de tamboerijn. Door het schudden van dit muziekinstrument raken de belletjes elkaar aan waardoor rinkelende klanken de kamer vullen.

HOUTEN FRAME

Misschien wel het meest belangrijke onderdeel van een houten tamboerijn is de houten frame, of beter gezegd houten hoepel, die met of zonder slagvel is bespand. De rand van deze hoepel bepaalt de kwaliteit van het geluid. Hout geeft een warmer geluid en kan mooi worden afgewerkt in verschillende kleuren en designs.

DE LEUKSTE KLEUR OF PRINT

De tamboerijnen bij QIDDIE.com zijn te leveren in verschillende kleuren of printen. Het zou natuurlijk het leukst zijn als al je instrumenten qua kleur op elkaar afgestemd zijn. En je tamboerijn moet natuurlijke passen in de sfeer van de kamer waarin je kind kan spelen. De tamboerijnen bij QIDDIE.com zijn daarom te leveren in verschillende kleuren of printen. Er is voor ieder wat wils, want de keus aan kleuren en printen zijn ruimschoots.

Hoe speel je met een tamboerijn?

Spelen met een tamboerijn

Het lijkt misschien een beetje gek om je uit te leggen hoe je een speelgoed tamboerijn bespeelt, maar niets is minder waar. Een speelgoed tamboerijn bespeel je op meerdere manieren. De meest gangbare wijze is om de tamboerijn in één hand vast te houden om deze vervolgens te laten slaan op je andere hand of heup. Zelfs het schudden alleen al, geeft vaak voldoende geluid. Een minder gangbare manier om te spelen met een tamboerijn is de tamboerijn gewoon op een tafel te leggen en op de slagvel te trommelen met de palm of vingers van je hand. Begrijp ons niet verkeer. Uiteindelijk bepaalt jouw kind altijd nog zelf wel op welke creatieve wijze hij of zij geluid wil maken met de speelgoed tamboerijn. Creativiteit in de muziek kent geen grenzen. Veel rinkel plezier met de houten tamboerijn.

Het geluid

Door op het vel te slaan met je hand wordt het vel tot trilling gebracht, daarbij gaan ook de belletjes rinkelen. Met je hand kan je het vel ook indrukken zodat er verschillende toonhoogtes ontstaan. Een roffel laten ontstaat kan door je duim stroef over het vel te bewegen. Drummers voegen de tamboerijn nog wel eens toe aan hun drumstel met speciale klemmen, om er vervolgens met stokken op te kunnen slaan. Dit bewijst onder andere dat het geluid dat de tamboerijn voortbrengt best populair is.