Show Filters

Enige resultaat

Enige resultaat

Waarom Castagnetten online kopen?castagnetten

Castagnetten zijn een slagwerkinstrument dat vooral gebruikt wordt in zigeunermuziek, Spaanse muziek en Latijns-Amerikaanse muziek. Het instrument bestaat uit twee harde, holle houten schelpen die verbonden zijn met een touwtje. Je houdt ze vast in je hand en door ze (snel) op elkaar te laten klikken ontstaat er een ratel- of klikgeluid.

De castagnetten bij Qiddie.com bestaan uit verschillende soorten. Ze zijn er in de originele soort, dus twee holle houten schelpen met een koordje, maar ze zijn er ook met een handvat. Voor het gebruik voor kinderen is dat wel makkelijker. Zonder handvat is het gebruik iets moeilijker, maar wel een leuke uitdaging. Beide soorten geven het zelfde geluidseffect.

Het gebruik

De castagnetten worden per tweetal gebruikt. Dus in elke hand één. Het koordje wordt aan de duim vastgemaakt en de castagnetten liggen in de handpalm. Ze worden voornamelijk gebruikt door dansers in de Flamencomuziek, een Spaanse muziek/dansvorm. Ook zijn ze populair in andere muziekstukken en concerten om een Spaanse sfeer te creëren.

Flamenco

Flamenco is een Spaanse dans. Flamenco wordt beschouwd als een deel van de Spaanse cultuur en is in de loop van de 19e eeuw ontstaan. De muziek van de Flamencodans wordt over het algemeen niet genoteerd, maar van generatie op generatie overgedragen. Over het algemeen danst men de Flamencodans in rode klederdracht. De Spaanse dans is ontstaan in Andalusië, een Spaanse provincie. In de loop der jaren is de dans overgenomen in bijna alle andere delen van Spanje en is de dans mateloos populair. Vandaag de dag is de Flamencodans Spanje’s grootste exportproduct. Ook in Nederland zijn Flamenco danslessen ontzettend populair.

Bij deze dans worden de castagnetten gebruikt. Het gebruik van de castagnetten bij de Flamencodans is vanzelfsprekend. Het geluid geeft de Flamencodans haar identiteit, en is al sinds het ontstaan van de dans aanwezig.