Show Filters

Enige resultaat

Enige resultaat

Waarom een Xylofoon voor je kind online kopen?xylofoon

De xylofoon werd in 1874 voor het eerst in de klassieke muziek geïntroduceerd door Camille Saint-Saëns. In zijn muzikale gedicht Danse Macabre speelde de xylofoon een grote rol. In 1904 werd de Xylofoon voor het eerst gebruikt in een symfonie van Gustav Mahler, een muzikant uit die tijd. Een symfonie is de benaming toen de tijd voor een muziekstuk.

QIDDIE.com heeft voor kinderen de leukste xylofoons. De xylofoons zijn er in toetsen van hout en metaal. Er zijn ook verschillende types, variërend van simpele met enkele toetsen, naar xylofoons met meerdere toetsen. Xylofoons zijn super leuk omdat ze een mooie klank geven, en heel makkelijk te gebruiken zijn.

Als kind muziek maken met de xylofoon

De xylofoon is een muziekinstrument dat bestaat uit een reeks houten of metalen toetsen die zijn vastgemaakt aan een frame. Onder de toetsen hangt een resonator, dat is een hol buisje waar lucht doorheen kan stromen zodat het een trilling kan voortbrengen. Door op een van de toetsen te slaan activeer je de resonator waardoor een klank ontstaat. De hoogte van de toon hangt af van de lengte van de toets. Daarom zijn sommige toetsen langer dan de ander, waardoor je andere klanken blijft horen. Het bespelen van de xylofoon doe je met twee stokken, met aan het eind bevestigd een harde kop van rubber of hout.

Het vrolijkste instrument in je huis

Het brengt een mooie, zachte toon voort die de sfeer in huis ten goede komt. Hoe hard je kind er ook op zou rammen, gek zal je er waarschijnlijk nooit van worden. Daarbij is is hij erg makkelijk in gebruik en je kind krijgt er dus uren speelplezier meer. Ze zijn er in uitgebreide versie, maar ook simpeler. Sommige hebben slechts enkele toetsen, wat voor baby’s erg makkelijk is, sommige hebben meerdere toetsen wat voor peuters makkelijker is.