Sluit Menu
Account

Muziekinstrument

‹Naar Vorige Pagina

muziekinstrument

8 Redenen waarom muziek goed is voor je kind

1Muziek verbetert de motoriek van een kind

2Muziek bevordert de concentratie

3Door muziek leren kinderen creatief te zijn

4Muziek werkt kalmerend

5Muziek laat emoties in een kind los

6Muziek helpt een kind actief te luisteren

7Kinderen die muziek spelen, leren resultaat gericht werken, het geeft ze discipline

8Door muziek leren kinderen sneller praten, dit komt door het verschil in klanken

Instrument voor je baby

Laat je baby voor de muzikale fanfare lopen! En begin vroeg je baby kennis te laten maken met muziek. Een baby houdt al vanaf de geboorte van muziek. En zelfs vaak ver daarvoor al. Tijdens de zwangerschap muziek luisteren en je baby’tje in je buik luistert mee. Na de geboorte herkent je baby dit en wordt jouw baby er rustig van. We neuriën en zingen voor baby's. Vaak voor het slapen gaan. Een passend houten muziekinstrument voor je baby maakt de beleving compleet.

Instrument voor je peuter

Als peuter is je leefwereld vol met muziek. We horen het op de radio, in de auto, op televisie en krijgen er volop mee te maken in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Daar wordt vaak muziekinstrumenten voor peuters gepakt om samen muziek en liedjes te maken. Heel handig, want liedjes kunnen een overgang in dagritme aangeven voor peuters. Bijvoorbeeld voor de lunch. Dan wordt er samen gezongen en daarna rustig eten en drinken. Een houten muziekinstrument voor je peuter is erg leerzaam!

Instrument voor je kind

Al snel is je kind groot genoeg om zelf muziek te maken. Of je kind 1 jaar is of 2 jaar is zelfs 5 jaar oud, een houten muziekinstrument gaat lang mee. Een houten muziekinstrument voor je kind geeft heel veel speelplezier. Als dit de interesse voor muziek zich doorzet in de beginjaren van je kind, dan is er al gauw een klankrijke muziektoekomst weggelegd. Daar zit muziek in.

WAT LEER JE VAN EEN MUZIEKINSTRUMENT VAN HOUT?

Muziek maken met een muziekinstrument is een actieve en leuke inspanning voor je kind. Het vraagt om motorische en zintuiglijke vaardigheden tegelijk. Muziek bevat patronen. En patronen komen voor in veel schoolvakken waar kinderen die vaardigheden moeten leren. Het vraagt om concentratie, creativiteit en geeft ontspanning en rust aan je kind.

MUZIEKINSTRUMENT SPEELGOED

Een muziekinstrument als speelgoed wordt vaak in groepsverband gepakt. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes verkleed de fanfare lopen is geen uitzondering. Samen muziek maken met een speelgoed muziekinstrument stimuleert de sociale ontwikkeling van je kind. Samen muziek maken betekent rekening houden met elkaar en samenwerken. Eenmaal begonnen met je houten muziekinstrument… anderen lopen vanzelf achter de muziek aan. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Back to top