speelgoed 6 jaar

speelgoed vanaf 6 jaar

Kleuter af. De meeste kinderen die 6 jaar zijn, gaan naar groep 3. Ook dit is weer een grote stap in het zes jaar durende leven van jouw mannetje of vrouwtje. Nu mogen we ook andere eisen aan Speelgoed 6 Jaar verwachten. We leggen het je graag uit.

Groep 3 betekent leren lezen en rekenen. Voor het eerst in het kind’s leven zullen alle gekke vormen van het alfabet en bizarre lijnen van alle cijfers intensief als lesmateriaal aangeboden worden. De 0 lijkt toch veel op de o? En wat is het verschil van een d en een b? Alles wat wij volwassenen automatisch schrijven en rekenen, is voor een kind van 6 niet zo vanzelfsprekend. Hiermee spelen is leerzaam. Spelen met letters, taal en cijfers kan o zo leuk zijn!

Ook speelgoed voor 6 jarigen helpt jouw kind hierin vorderingen te maken. Zo kan een speelgoed klok, winkeltje met kassa, stempel en puzzel helpen om spelenderwijs jouw kindje van 6 educatief verder te ontwikkelen. Als je dit combineert met allerlei rollenspelen, dan zit je helemaal goed! Want voor een kind van 6 is speelgoed waarmee je rollen speelt heel erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan verkleedkleren. Dat komt omdat een kindje van 6 steeds beter echt en nep van elkaar onderscheidt. Spelen met een poppenhuis of enorme speel werelden bouwen geeft het kind die mogelijkheid om in zijn of haar eigen fantasie allerlei leuke avonturen te beleven.

Naast binnenspelen zal je kind steeds vaker buitenspelen. En buitenspelen is leuk! Dit wordt gestimuleerd, omdat een kindje van 6 echt ver is met zijn of haar motoriek. Buitenspeelgoed daagt jouw kind op een veilige manier uit om het uiterste van zijn of haar fysieke vaardigheden te laten zien.

Als je op zoek bent naar speelgoed voor een specifieke leeftijd, bekijk dan ook eens het speelgoed op leeftijd overzicht.

Alles over kinderen vanaf 6 jaar is leuk, maar als het op speelgoed aankomt, is winkelen ook echt leuk. Leuk speelgoed geschikt vanaf zes jaar, betekent niet zomaar iets. Dit houdt in dat het speelgoed officieel goedgekeurd is om te voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Immers, kinderen een leeftijd vanaf 6 jaar hebben een wat grovere manier van spelen. Hierdoor moet speelgoed voor 6-jarigen sterk genoeg zijn om duurzaam mee te gaan. Bij QIDDIE vind je een mooie selectie speelgoed voor kindjes vanaf 6 jaar. Kinderspeelgoed dat niet alleen veilig, maar ook nog goed voor de ontwikkeling, leuk en mooi is.

Show Filters

Resultaat 1–20 van de 50 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–20 van de 50 resultaten wordt getoond