Sluit Menu
Account

Blokfluit

‹Naar Vorige Pagina

Waarom blokfluit online kopen?blokfluit

De blokfluit is een houten blaasinstrument. Hij is voorzien van een mondstuk om het aanblazen makkelijker te maken. Het mondstuk is een smalle spleet dat lucht doorlaat naar het labium. Het labium zit in het mondstuk en zorgt ervoor dat de lucht die door het mondstuk geblazen wordt, gesplitst wordt waardoor trillingen ontstaan.

Qiddie.com heeft de klassieke blokfluiten in hun assortiment. Ze zijn gemaakt van hout en hebben verschillende printen. Voor kinderen is het een van de leukste en makkelijkste instrumenten om te gebruiken. De leukste, mooiste en meest kindvriendelijke blokfluiten shop je online bij Qiddie.com!

Materiaal

De meeste blokfluiten worden gemaakt van hout. De meest gebruikte houtsoorten zijn zachte Europese of harde Tropische houtsoorten. De prijs van een blokfluit, hangt dan ook sterk af van welk soort hout deze is gemaakt. Er worden ook blokfluiten gemaakt van kunststof wat de kwaliteit en vochtigheid ten goede komt. Met de kunststof blokfluiten is het zo dat ze bijna onderhoudsvrij zijn en overtreffen in kwaliteit doorgaans de veel duurdere houten blokfluiten. Kunststof blokfluiten zonder populair onder muziekscholen omdat ze vrij goedkoop zijn. Meestal worden de kunststof mondstukken wel vervangen door een houten mondstuk, omdat het kunststof mondstuk verstopt kan raken door ademvocht.

Bespeling

Een blokfluit heeft acht gaten. Zeven aan de bovenkant één aan de onderkant. Aan de onderkant bevindt zich het duimgat, waarmee de toonhoogte bepaald kan worden door het gat half, of volledig te openen. Een blokfluit kan bestaan uit twee verschillende boringen. Een Duitse (gewone vingerzetting) of Barok (barok vingerzetting). Voor de beginner is de gewone vingerzetting het makkelijkst aan te leren en het is een goede basis. Gevorderde blokfluitspelers kiezen over het algemeen voor de barok vingerzetting.

Over het algemeen wordt op de blokfluit barok muziek gespeeld. Dat is een eeuwen oude muziekstijl. Ook wordt er moderne muziek op gespeeld en is de blokfluit terug te vinden in veel orkesten.

Back to top