Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Houten Kinderkeuken

Iedereen kent ze wel, zo’n enig speelgoedkeuken van hout. In menig speelhoek of kinderkamer te vinden bij de meeste jonge gezinnen. De houten kinderkeuken is niet voor niets één van de meest populaire cadeau die tijdens verjaardagen en feestdagen gegeven wordt. En dat is ook niet zo gek. Ze zijn namelijk niet goedkoop en nemen vaak veel ruimte in beslag. Je verdiepen in kinderkeukens wordt dan ook echt aangeraden. Eenmaal gekocht, dan zul je zien dat een kinderkeuken één van de meest favoriete speelgoed van je kind wordt. Speelgoed wat jaren meegaat en waar een kind nog regelmatig (ook op oudere leeftijd) naar terugkeert.

Maar wanneer koop je een houten kinderkeuken? En waar let je op bij het kopen van een keukentje van hout? Graag geven we je advies.

Fantasie en rollenspel

Een kind speelt vaak het liefste met dingen die een nabootsing zijn van de werkelijkheid. Heb je wel eens aan een kinderkeukentje gedacht? Zo’n schattige houten kinderkeuken? Je kind kan zich hier uren mee vermaken en gezellig samen met jou bezig zijn met ‘koken.’ De mogelijkheden zijn legio. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Je kunt het ook zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wilt: een keukentje met weinig tierelantijnen prikkelt de creativiteit van een kind, het bedenkt er zelf van alles bij.

Urenlang speelplezier

Nagenoeg alle kinderen kunnen er urenlang zoet mee zijn, ideaal speelgoed dus. Een kinderkeuken is multi functioneel; het is leerzaam, want ze leren eerder de woordjes van bijvoorbeeld de groente en het fruit die bij de minikeuken aanwezig zijn. Verder is de wijze waarop er in de kinderkeuken gespeeld wordt een hele leuke manier van ontwikkeling. Je kind ziet immers na zijn speelsessie vervolgens jou ook in de “grote mensen” keuken staan en voelt dan binding, gelijkwaardigheid.

Gezellig koken

Verder is een houten kinderkeuken stevig en het staat eigenlijk best gezellig, zelfs in de woonkamer. Ook het opruimen werkt perfect. Eerst even alles terughangen, de spulletjes terug in de keukenkastjes en whoppa deurtjes weer dicht. Het houten miniatuur voedsel wat de kids bereiden geeft geen luchtjes dus vandaar dat er geen mini afzuigkapje bij zit. Soms kunnen de kids wat luidruchtig zijn met de oven en pannen maar ach, het blijven kinderen toch.

Wat leer je hier van?

Een keuken stimuleert het logische denken, het ruimtelijk inzicht, de motoriek, de zintuigen. Een kind schrijft boodschappenbriefjes of doet alsof. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos, als de fantasie van je kind losgaat. Kinderen leren samen te spelen met andere kinderen met zo’n keukentje. Immers, taken worden verdeeld om je gasten het naar hun zin te krijgen!

Vanaf welke leeftijd een kinderkeuken?

Bereikt jullie kleintje binnenkort de leeftijd van 1 jaar? Vanaf deze leeftijd begint je kind connecties te leggen tussen plaatjes in boeken en werkelijkheid. Rond het jaar gaan kinderen ook dingen nadoen; zwaaien, bellen met een telefoon, roeren in een pan, enz. Een kind gaat op deze leeftijd echt spelen: tijd voor het echte werk!

Een kinderkeukentje voor een dreumes van een jaar moet aan andere eisen voldoen, dan die voor een vijfjarige kleuter. Voor een kleintje is de veiligheid heel belangrijk; er moeten geen onderdelen van de keuken of accessoires ervan te klein zijn, dit kan gevaar opleveren. Kleine kinderen zijn al blij met een paar pannen en lepels.

Grotere kinderen willen vaak alles zo realistisch mogelijk. Er zijn houten keukentjes met geluid als de kookplaat wordt aangezet, of met een koffiezetapparaat die echt kan pruttelen. Een kind kan leren rekenen door te kijken hoeveel water in een pan moet of hoeveel koekjes hij nodig heeft als papa, mama, opa, oma enz. allemaal een of twee koekjes willen hebben. Sommige keukentjes hebben een klok.

Kinderkeuken hout kopen

Bekijk de specificaties nauwkeurig

Een kinderkeuken zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. De belangrijkste specificaties die je eigenlijk niet mag missen hebben we hieronder voor je opgesomd:

  • Maatvoering: bekijk goed welke maat de kinderkeuken heeft, zodat het goed past in de ruimte die je voor ogen hebt.
  • Kleur: over je favoriete kleur valt niet te twisten. Maar mocht jouw favoriete kinderkeuken niet beschikbaar te zijn in jouw kleur? Wellicht is het dan leuk om deze kinderkeuken te verven in jouw eigen kleur. Laat een deurtje schilderen door je eigen kind voor een persoonlijke touch.
  • Montage: bijna alle kinderkeukens vergen montage tijd. Houd hier rekening mee als je dit als cadeau weggeeft. Een volledig gemonteerde kinderkeuken als cadeau geven is misschien wel leuker voor de ontvanger.

Welke accessoires en onderdelen zijn er?

Er zijn veel accessoires op te noemen: pannenbordjes, kopjes, bekers, etenswaren van hout, bestek enz.enz. Genoeg om de heerlijkste “maaltijden” voor te bereiden.

De variaties zijn oneindig. Een keuken van hout met geluid werd al genoemd, keukens met naam van het kind erop geverfd. Meestal voorzien van houten groente en fruit en overig houten voedsel. Er zit een oven en een fornuis in het keukentje en je kan mini pannen op het fornuis zetten. Houten keukens geverfd in pasteltinten of juist in de houtkleur gelaten. Je kunt het keukentje dus zelfs aanpassen aan de kleur van je interieur of de slaapkamer van je kind. Een keuken met een oven met een lampje of met een afwasmachine met geluid. Een vaste keuken die je aan de muur kunt bevestigen of een meeneemkeuken, het is maar net wat je wilt. Je vindt houten kinderkeukens bij de mensen thuis, maar ook in winkels, de kinderdagverblijven en scholen, bij de tandarts of de dokter.

Hoeveel kost dat?

Een houten kinderkeuken is er al vanaf €39,99. Weliswaar de meeneemkeuken. Daarnaast kun je dan als uitbreiding de benodigde accessoires erbij krijgen, om het echt compleet te maken. Een goeie tip is om deze telkens te vernieuwen of aan te vullen. Zo blijft het voor je kind(eren) extra leuk.

Leuk cadeau idee

Heb je zelf nog geen mini keukentje staan? En ben je enthousiast geworden? Houten kinderkeukens zijn er in diverse soorten en maten en vele accessoires. Laat je inspireren. Een houten kinderkeuken vind je eenvoudig bij ons. Op ontelbaar veel kinderverjaardagen is het al als hoofdcadeau gepasseerd, dan herken je al het groot ingepakte geheel en ja hoor, weer een super coole minikeuken van hout! Gegarandeerd zoete kinderen, zo heb je ook even tijd voor jezelf.

Zelf maken

Krijg je na het lezen van al deze informatie de kriebels in je handen en wil je zelf een keukentje maken? Ook dat is goed mogelijk:haal een paar planken bij de bouwmarkt en laat verder je fantasie de vrije loop, jij en je kind zullen het prachtig vinden om dit samen te maken!