Show Filters

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

kinder trommel

Waarom Speelgoed Trommel online kopen?

Trommels bestaan doorgaans uit een ketel met een vel gespannen over de bovenkant. Het geluid wordt gecreëerd door op het vel te slaan, dat gebeurt met je handen of met stokken. De trommel is binnen de muziek vrijwel altijd aanwezig. Ze fungeren in bijvoorbeeld fanfares of orkesten.

Qiddie.com heeft een ruim assortiment aan trommels. De klassieke trommels bestaan uit een ketel met een gespannen vel er overheen. Ook zijn er trommels die geen vel bevatten, maar gewoon een houten bovenkant hebben met gezaagde inhammen, die voor de toon zorgen. Ook zijn er handtrommels, bijvoorbeeld bonga’s, die je alleen met je hand bespeelt en niet met stokken.

Trommel als instrument

Trommels zijn er in verschillende dieptes en maten. Elke andere combinatie van diepte en vorm levert een andere klank. Hoe dieper een trom of hoe groter de omtrek van de trom, hoe lager de klank.

Het materiaal van een trommel is bepalend voor de klank ervan. Hout klinkt bijvoorbeeld harder en voller dan bijvoorbeeld metaal. Hout is overigens het meest voorkomende materiaal bij trommels. Het soort, de dikte en de afwerking van het hout spelen allemaal een rol bij het bepalen van de klank van de trommel. Dat geldt ook voor het vel. De dikte, de spanning en het soort vel is ook klank bepalend.

Trommel stokken

Er bestaan bijna net zoveel stokken als dat er trommels zijn. Stokken zijn er van hout, plastic of zelfs van metaal. De meeste stokken hebben aan het uiteinde een zogeheten ‘tip’. Deze kan van hout, plastic of metaal zijn. Er zijn ook stokken die aan het eind bol zijn, dit is meestal van kurk, hout of leer gemaakt. Elke stok levert een ander geluid, daarom is er zoveel variatie. Het gewicht, het materiaal en de vorm van de stok zorgen gezamenlijk voor de klank. Door elke stok anders te maken, heb je een ruime keus aan verschillende stokken en dus ook klanken.