Show Filters

Enige resultaat

Enige resultaat

Waarom een houten hobbelpaard kopen?

Waarom je een hobbelpaard zou moeten kopen? Nou om mee te beginnen, een hobbelpaard is een leuke ervaring voor de kleintjes en daarbij goed voor de motoriek en ze leren spelen met mate, want te wild spelen, wil zeggen dat het kindje op zijn bips kan vallen. En daarmee is een houten hobbelpaard dan ook wel een spannende beleving. Gelukkig zijn er voor de allerkleinsten allerlei veiligheidsonderdelen aan het paardje toegevoegd. En wie denkt dat je alléén met een hobbelpaardje speelt, heeft het mis. Het hobbelpaardje is hartstikke leuk om met meerdere kinderen te spelen. Want de motto is en blijft ‘samenspelen samen delen‘.

Waar gebruik je een hobbelpaard?

De meeste hobbelpaarden zijn licht van gewicht wat dus scheelt, want lekker hobbelen op een houten hobbelpaard hoef je niet alleen binnen te doen. Ook buiten in het gras geeft een hobbelpaardje veel hobbel plezier.

En elk ouder wilt dan ook dat de kinderen iets te doen hebben. Daarbij is het ook nog is heel gezond, want de kinderen zijn constant bezig en afgeleid. Wat ook heel lekker voor de mama en papa is. Of als ze op bezoek zijn bij oma en opa. Even rustig aan doen, kan als de kinderen ook iets te doen hebben. :)

Dus. Even samengevat:

  • Voor binnen
  • En voor buiten bijvoorbeeld lekker in het gras

Welke soorten hobbelpaarden zijn er?

Je hebt allerlei soorten speelgoed hobbelpaarden. Voor de kinderen die van natuur houden en leuke dieren, zijn er de liefste hobbelpaarden in diverse dier uitvoeringen. En voor de stoere jongens en meisjes zijn er sportieve hobbelpaarden. De “klassieker” mag natuurlijk niet ontbreken in het assortiment. Wij zijn blij met deze mooie selectie houten hobbelpaarden:

  • In diverse dier uitvoeringen
  • Ontworpen in verschillende kleuren
  • Van bekende merken

Welke onderdelen zijn er?

Door goed te kijken welke onderdelen een hobbelpaard allemaal kan hebben, kun je een goede keuze maken welk hobbelpaard nu het beste bij je past. Afgezien van het design en je interieur. ;)

  • Zitting met of zonder leuning
  • Zitten er stoppers onder het hobbelpaardje
  • Zithoogte
  • Grepen op het stuur

Montage

Hoe je een hobbelpaard van hout monteert, verschilt natuurlijk per product. Het ene paard is niet het andere paard. Toch zijn er wel overeenkomsten. Je hebt een onderstel. Een body. Zitting. En een stuur. Dit is vaak toch wel de basis van een hobbelpaard. Deze onderdelen worden vervolgens (vaak met schroeven) aan elkaar gemonteerd.

En het onderhoud dan?

Leuk. Je hebt een hobbelpaard. Hartstikke mooi. Maar hoe blijft zo’n hobbelpaardje zo mooi? Een hobbelpaard van hout kan best wel tegen een stootje, wat water en erop kleuren maakt het alleen maar een mooier erfstuk. Het hout blijft op zijn mooist onder beschermende omstandigheden. Binnen. Met een vochtig doekje eventjes schoonmaken is altijd goed. Controleer zo op z’n tijd op breuken, scheuren, andere onregelmatigheden, losse schroeven en verloren onderdelen. Veiligheid is het belangrijkst.