Gratis verzending voor orders v.a. €50

Wanneer moet de babykamer klaar zijn?

Wanneer moet de Babykamer klaar zijn?

Hoera,  Baby op komst!! Van harte gefeliciteerd. Een baby op komst is misschien wel één van de meest wonderbaarlijkste periodes uit een leven. En niet alleen jij, maar iedereen die jou dierbaar is  gaan vol verwachting deze periode samen met jou meemaken. Maar hoho… niet te vroeg juichen, want er is nog veel werk aan de winkel. Er moet ook nog veel voorbereid worden. Allemaal zodat jouw baby lekker veilig zijn of haar plekje krijgt in jullie huis. Dus, hup hup!  Aan de slag. Wij geven jou dé informatie over wanneer de babykamer klaar moet zijn.

PLANNEN, PLANNEN, PLANNENBlog Wanneer Moet De Baby Kamer Klaar Zijn Planning Maken 40 Weken Zwanger Kleine Op Komst Keuzes Maken QIDDIE.com

Ben je goed in plannen? Don’t worry, dan komt alles zeker goed en gebruik je deze blog om jouw planning nog even bij te schaven. Ben je wat minder goed in plannen? Neem dan de tijd om alles even goed op een rijtje te zetten, want wanneer jij alles gepland hebt, dan heb je ook een beetje rust. Deze rust heb je hard nodig wanneer je in verwachting bent.

WEET WANNEER JE UITGEREKEND BENT

Wanneer je gaat plannen, dan begin je eigenlijk aan het eind. In het geval van een zwangerschap is dit de bevalling. Vanaf de bevalling moet dus alles klaarstaan, omdat op het moment dat de baby er is, je van alles en nog wat direct nodig hebt. Eventjes een babykamer klaarmaken zit er dan echt niet meer in. Jouw baby moet gewassen worden, gaan slapen, wakker worden, gevoed worden en nog veel meer. Blog Wanneer Moet De Baby Kamer Klaar Zijn Uitgerekende Datum Bekend Plannen Baby Op Komst QIDDIE.comEen goed ingerichte baby- of kinderkamer zorgt voor een vliegende start van deze periode. Nu komt het. Wanneer beval je? Tsja… dat is natuurlijk nooit helemaal accuraat te plannen. Je weet niet precies wanneer je bevalt. Maar door al die eeuwen heen, schatten we steeds beter in wanneer een moeder bevalt. Deze inschatting is de absolute einddatum vanaf wanneer je gaat terugrekenen om tot die andere datum te komen. De datum wanneer jouw kinderkamer klaar staat.

DE KINDERKAMER IS KLAAR VANAF DAT DE BABY geboren IS

Je weet dus wanneer je uitgerekend bent. Maar zoals je ook weet worden baby’s soms te vroeg en soms te laat geboren. Als baby’s te laat worden geboren, dan heeft dit dus geen consequentie voor de planning van jouw babykamer. We willen namelijk de vroegste datum berekenen wanneer de kamer klaar moet zijn. Een baby is officieel te vroeg geboren, wanneer het voor de 37ste week is geboren. Een baby is levensvatbaar vanaf 24 weken. Je zou dus kunnen stellen, dat de babykamer in week 24 klaar moet staan. Dat is de meest ideale situatie. Ook al zal een baby van 24 weken in het ziekenhuis in de couveuse liggen en is een babykamer nog niet nodig, op dat moment wil je echt geen tijd besteden aan de babykamer. Op het moment dat de baby ontslagen wordt uit het ziekenhuis en naar huis komt, moet alsnog de babykamer klaar voor gebruik zijn. Dus 24 weken is een goede datum om aan te houden.

BEGINNEN MET INRICHTEN, BEGINT MET KEUZES MAKEN

Maar dan zijn we er nog niet. Wanneer moet je beginnen met de babykamer inrichten? Wanneer je moet beginnen, hangt af van hoe je de kamer inricht. Sommige upcoming papa’s en mama’s willen de babykamer volledig nieuw inrichten door bijvoorbeeld muren te verven of hip kinderbehang te kopen, vloeren te behandelen en natuurlijk kindermeubels te kopen zoals een ledikantje. Om tot slot de babykamer af te maken met een lekker vloerkleedje. Och, dan is er ook nog wanddecoratie zoals posters, muurstickers en wat leuke plankjes voor aan de muur. En speelgoed. Er is zoveel waar je aan kan denken wanneer je een kinderkamer klaarmaakt, maar niet alles hoeft perse vanaf dag één. Een baby overleeft het ook wel zonder vloerkleedje en poster. Dus laat je niet stressen. Een beetje relativeren is soms op z’n plek.Blog Wanneer Moet De Baby Kamer klaar Zijn Mama Trots Kamertje Klaar QIDDIE.com

Oké, Wanneer je begint hangt dus af van hoe je het wil inrichten. Dat kost tijd. Je leest magazines, bekijkt social media, bezoekt babywinkels, praat met opa en oma, vrienden en vriendinnen. En dat alles x 3 in chaotische volgorde. Zorg er dus goed voor dat je zo snel mogelijk een beetje weet hoe jouw babykamer eruit gaat zien. Want wanneer je dat weet, kun jij je verdiepen in de levertijden van alle spullen.

HOUD REKENING MET DE LEVER- OF BEZORGTIJDEN VAN DE spullen

Hieronder volgt een rijtje van babykamer spulletjes met een indicatie van levertijden. Dit verschilt natuurlijk per winkel, merk of product. Onderstaand overzicht geeft je slechts een beeld. Verdiep je zo snel mogelijk in de inrichting van jouw babykamer, zodat je ook snel inzicht krijgt in de werkelijke levertijden.

  • Meubels zoals een ledikant, commode en kast: van vandaag bestelt, morgen in huis tot aan 6 tot 8 weken.
  • Wiegje: één dag levertijd tot aan 2 weken.
  • Nieuwe vloer: 2 tot 4 weken.
  • Muurverf: heel snel. Even langs de bouwmarkt en je hebt je verf in huis.
  • Behang: vanaf één dag levertijd, tot aan 2 weken.
  • Allerlei accessoires voor de babykamer: binnen één dag in huis tot aan 2 weken.

BEGRIJP WAT DE MONTAGE TIJD IS

Je leest het. De langste levertijd heeft vaak te maken met de meubels voor je babykamer. Zorg er dus voor dat je op tijd weet met welke babymeubels je de kamer inricht. Maar vergis je niet in de tijd om bijvoorbeeld de vloer te plaatsen, de muur te verven of te behangen. Want nadat je dat gedaan hebt, heb je ook te maken met droogtijd en de tijd dat de geurtjes verdwijnen.

MAAK DE PLANNING

Je kan nu de planning maken. Tel de montagetijd op bij de levertijd. Het item wat het langste duurt, daar mag je dus als eerste mee beginnen. Vanaf de 12 weken echo, mag je dus flink aan de bak. Vanaf deze echo heb je ook nog heel veel energie om de inrichting van de babykamer klaar te maken. En mocht het allemaal niet lukken voor de 24ste week, dan komt het nog steeds wel goed. Een baby heeft uiteindelijk niet heel veel nodig om lekker deze eerste periode met papa en mama door te komen.

+3.000 op voorraad

Voor een snelle levering

Gratis bezorgd in NL

Bestel vanaf €50

Retour

30 dagen bedenktijd

Attente service

We lossen het op