Gratis verzending voor orders v.a. €50

Voorkom Fouten en Behang Vlekkeloos met Deze Essentiële Tips

Voorkom Fouten en Behang Vlekkeloos met Deze Essentiële Tips

Het behangen van een ruimte kan een uitdagende taak zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, zoals het kiezen van het juiste behang, het voorbereiden van de muur en het zorgvuldig aanbrengen van het behang. Gelukkig zijn er enkele essentiële tips die je kunt volgen om fouten te voorkomen en een vlekkeloos resultaat te behalen. In dit artikel delen we vijf veelvoorkomende fouten bij het behangen en bieden we praktisch advies van expert Gunther Coppens van colora ninove. Lees verder om te leren hoe je succesvol kunt behangen en mogelijke problemen kunt vermijden.

Hoe behangen vliesbehang

Een veelvoorkomende fout bij het behangen is het verkeerd aanbrengen van vliesbehang. Vliesbehang is een populair type behang dat gemakkelijk aan te brengen is, maar het vereist nog steeds de juiste techniek. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en ervoor te zorgen dat de muur goed is voorbereid voordat je begint met behangen. Gunther Coppens adviseert om de muur eerst glad te maken en eventuele gaten of scheuren te repareren. Vervolgens moet je de muur voorbehandelen met een primer om een goede hechting van het behang te garanderen. Zorg er ook voor dat je het behang op de juiste manier afsnijdt en aanbrengt, zodat er geen luchtbellen of rimpels ontstaan.

Behangen welke kant beginnen

Een andere veelvoorkomende fout is het niet weten aan welke kant je moet beginnen met behangen. Het is belangrijk om strategisch te werk te gaan en de juiste volgorde te volgen. Gunther Coppens adviseert om te beginnen bij een hoek van de ruimte en van daaruit naar de andere kant te werken. Op deze manier kun je het behang gelijkmatig verdelen en voorkom je dat er ongelijke stukken ontstaan. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de lichtinval in de ruimte. Als je bijvoorbeeld behangt in een kamer met veel ramen, is het raadzaam om te beginnen bij het raam en van daaruit te werken.

Behangen wat heb jij nodig

Een derde veelvoorkomende fout is het niet hebben van de juiste benodigdheden voordat je begint met behangen. Het is essentieel om alle benodigde materialen bij de hand te hebben, zodat je niet halverwege hoeft te stoppen. Gunther Coppens raadt aan om de volgende benodigdheden te verzamelen voordat je begint met behangen:

  • Behanglijm: zorg ervoor dat je de juiste lijm kiest voor het type behang dat je gebruikt.
  • Behangroller: een roller is handig om de lijm gelijkmatig aan te brengen op het behang.
  • Behangborstel: een borstel is handig om het behang glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen.
  • Behangmes: een mes is nodig om het behang op maat te snijden.
  • Waterpas: een waterpas is essentieel om ervoor te zorgen dat het behang recht wordt aangebracht.
  • Schaar: een schaar is handig om het behang op maat te knippen.
  • Emmer en spons: deze zijn nodig om overtollige lijm te verwijderen.

Behangen waar beginnen

Een andere veelvoorkomende fout is het niet weten waar te beginnen met behangen. Het is belangrijk om een strategie te hebben en een plan te maken voordat je begint. Gunther Coppens adviseert om eerst de muur te meten en het behang op maat te snijden. Begin vervolgens bij een hoek van de ruimte en werk systematisch naar de andere kant. Zorg ervoor dat je het behang strak en recht aanbrengt en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het behang niet scheef hangt. Werk langzaam en zorgvuldig, en strijk het behang glad met een behangborstel om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Behangen voor beginners

Tot slot is het belangrijk om te weten dat behangen voor beginners een uitdagende taak kan zijn. Het vergt geduld, precisie en oefening om een vlekkeloos resultaat te behalen. Gunther Coppens adviseert om klein te beginnen en te oefenen op een kleinere muur voordat je aan een grotere ruimte begint. Neem de tijd om de instructies van de fabrikant te lezen en volg de tips en adviezen van experts. Wees niet bang om hulp te vragen als je het nodig hebt en wees geduldig met jezelf. Met de juiste aanpak en wat oefening kun je succesvol behangen en een prachtig resultaat behalen.

Conclusie

Het behangen van een ruimte kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste tips en adviezen kun je fouten voorkomen en een vlekkeloos resultaat behalen. Het is belangrijk om de juiste technieken te volgen, zoals het correct aanbrengen van vliesbehang, het weten aan welke kant je moet beginnen, het hebben van de juiste benodigdheden, het weten waar te beginnen en het begrijpen dat behangen voor beginners oefening vereist. Volg deze essentiële tips en behang als een professional! Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

+3.000 op voorraad

Voor een snelle levering

Gratis bezorgd in NL

Bestel vanaf €50

Retour

30 dagen bedenktijd

Attente service

We lossen het op