Sluit Menu
Account

Weplay

‹Naar Vorige Pagina

Weplay

Met veel plezier leggen wij jou graag uit waarom wij Weplay aanbevelen. Weplay staat voor kwaliteit en duurzaamheid, omdat dit merk veel aandacht besteedt aan de ontwikkeling van hun producten. Er is zorgvuldig nagedacht over voor wie zij het maken en waarom. Het Weplay assortiment varieert van klein tot groot, voor groot en klein. Het merendeel is bestemd voor educatieve instellingen zoals: Basisschool, Kinderdagverblijf, Peuterspeelzaal en de Gymzaal. Hierbij denk je aan de grote speel elementen die niet in een huiskamer of kinderkamer passen. Maar ook kleine spelmateriaal is goed vertegenwoordigd in hun assortiment. En daarom ontdekken ook gezinnen steeds vaker dit merk, waardoor zij veel leerzaam plezier vanuit huis ervaren met Weplay speelgoed. Weplay is namelijk sterk in het bevorderen van allerlei vaardigheden voor kinderen. Ze moedigen met hun producten kinderen aan om op onderzoek te gaan, te durven en te gaan ontdekken.

Weplay heeft een uitgebreid assortiment voor educatieve instellingen zoals de kinderopvang, peuterspeelzaal en basisscholen. Hun productlijnen zijn:

  • Weplay Motoriek
  • Weplay Balans & Coördinatie
  • Weplay Sensorisch
  • Weplay Creatief Spelen
  • Weplay Bal & Rustmateriaal

Weplay

Weplay

"We play, we learn"
Officiële website: weplay.com.tw
Opgericht in: 1970
Locatie hoofdkantoor: Tapei, Taiwan
Locatie productie: Azië
Fabrieksgarantie: Niet bekend

Weplay Motoriek

Weplay Motoriek verdeeld zich in het welzijn van de fijne- en grove motorische ontwikkeling van een kind. Samen of alleen. Met Grove motoriek zijn kinderen vaak lichamelijk actief aan het ontdekken. Zoals leren fietsen. Eerst veilig met 3 wielen samen of alleen, voelt het vertrouwt dan gaan ze op 2.

Kinderen zijn vaak opzoek naar uitdaging. Ze willen hun energie kwijt. Daarvoor heeft Weplay verschillende producten die hierbij perfect aansluiten. Zoals kussens waar ze overheen kunnen stormen, een parcours die opgebouwd kan worden die ze dan volgen. Hier kunnen kinderen dan onderdoor, overheen, doorheen klimmen en klauteren. Het zijn variabele producten steeds weer anders gebruikt zouden kunnen worden.

Fijne Motoriek gaat samen met denken en doen. Ontdekken door te doen. Balans is daar een klein onderdeel van. Hierdoor moeten ze nadenken, concentreren en hand- en oog coördinatie samen laten werken.

Weplay Balans & Coördinatie

In deze categorie Weplay Balans & Coördinatie staat het lichaam centraal. De handjes en voetjes doen het meeste werk. Met het spelmateriaal van Weplay leren kindjes op verschillende manieren balans te zoeken en te behouden.

Hiervoor zijn grote en kleine speelmaterialen ontwikkeld. Zoals lopen over routes, zitten- en of staan , het balletje laten rollen en zo nog veel meer. Kinderen ontwikkelen te gaan coördineren om zo zijn of haar balans te vinden en te behouden. De verschillende onderdelen zijn geschikt om zelf te ontdekken of samen.

De balans producten van Weplay beschikken over verschillende mogelijkheden. Een product kan gebruik worden voor individueel gebruik of in groepsverband. Veel van deze producten bieden meerdere mogelijkheden. De Rocking bowl is daar een mooi voorbeeld van. Wat kan een kindje er allemaal mee.? Het heeft tal van mogelijkheden. Het gaat wiebelen als ze er in zitten, samen of alleen. De kleine kan er heerlijk zelf in spelen. Er onder verstoppen, er erboven klimmen en liggen is ook erg interessant. Kinderen leren op verschillend manieren omgaan met deze producten.

Weplay Sensorisch

De productlijn van Weplay Sensorisch bevat veel verschillende speel- en spelmaterialen om zintuigen van kinderen te prikkelen. Met deze lijn maken kinderen kennis wat de verschillende stucturen en mogelijkheden zijn. De Sensorische spelmaterialen van Weplay kan gecombineerd worden met elkaar. Zo blijft het een uitdaging.

Kinderen rond de 6 maanden stoppen graag alles in de mond. Hierdoor ontdekken ze verschillende structuren en materialen

Veel speelgoed is daarom om te voelen. Met de blote voetjes voelen ze meer, dan met sokken aan. De spel- en speelmaterialen zijn voorzien van antislip in verschillende structuren.

Probeer het eens met de oogjes dicht, wat horen ze? Wat voelen ze? Is het koud of nat, hardt of zacht, voelen ze stucturen. Allemaal leuke onderdelen om de zintuigen te ontwikkelen.

Weplay Creatief Spelen

Het Weplay Creatief speelgoed verdeeld zich onder in: Samen spel, stapelen, puzzelen, creatief denken

In de meeste Creatieve spellen van Weplay komen deze elementen voor. Het zijn spellen die kinderen samen en alleen doen. Ze moeten creatief denken, want vaak is er geen oplossing. Het doel is om er wat van te leren. Kinderen leren op hun eigen manier en tempo, maar moeten wel uitgedaagd worden om geconcentreerd bezig te zijn. Weplay maakt kinderen op een speelse manier nieuwsgierig. Denk daarbij aan het stapelen van blokjes en vormen. Waarom valt het toch steeds om? Kinderen hebben soms ook wel een hulpje nodig bij hun ontdekkingsreis. Met een beetje hulp en doorzettingsvermogen gaat het ze lukken. Geduld wordt op de proef gesteld bij deze ontwikkelingsgerichte spellen.

De lijn met spellen van Weplay vraagt om aandacht. De kinderen kunnen met behulp van voorbeeldbladen oefenen voorbeelden na te maken. Ze leren kleuren te herkennen en te scheiden. Om te gaan met verschillende materialen zoals hardt en zacht.

Kinderen zijn vaak snel afgeleid. Meestal gebeurt dat wanneer er niet genoeg uitdaging in zit. Met de cognitieve spellen van Weplay is het spel nooit het zelfde. Want stapelen doe je bijna nooit op de zelfde manier toch? Kinderen blijven daarin ontwikkelen. Eerst een toren van 4 blokjes en voordat je het weet moet je over een muur heen springen.

Weplay Bal & Rustmateriaal

Verschillende soorten Weplay Bal & Rustmateriaal. Van skippybal tot massage bal. Voor groot en klein. Balletjes die vast zitten aan een touw zodat de bal niet alle kanten op schieten. Dit zijn producten die voor verschillende doeleindes gebruikt kunnen worden. Zoals thuis of voor fysiotherapie.

De verschillende soorten ballen kunnen gebruikt worden om lekker mee te rollenbollen en te gooien, maar er kunnen ook lichaamsgerichte activiteiten mee gedaan worden.

Het is heel belangrijk dat wanneer je een rustmoment hebt of veel zit, dat je dan goed op je houding let. Weplay heeft daarvoor speciale rustmoment stoelen, zitkussens en bedden voor.

Ergonomische kinderstoelen in verschillende maten en kleuren. Veilig en verantwoord.

Even bijkomen van een druk moment of gewoon even ontspannen, dat kan op de bedden van weplay. Handig voor binnen en buiten. Ze zijn stapelbaar en luchtdoorlatend.

De kleine structuurballen zijn leuk om te voelen en te ontdekken. Voelen kan met handen en voeten. Deze soorten ballen zijn er in verschillende maten en soorten.

Weplay bevordert de ontwikkeling van een kind

Weplay biedt ontwikkelingsgericht spel- en speelmateriaal voor kinderen vanaf 0 maanden tot ongeveer 6 jaar. In deze leeftijdsfases hebben ze hulp, uitdaging, stimulans en rust nodig om zich te ontwikkelen op weg naar hun zelfstandigheid. Voor baby's, dreumes, peuters, kleuters en kinderen is het belangrijk dat ze op hun eigen niveau veilig ontdekken.

De allerkleinsten vanaf 0 jaar ontdekken vooral nog door te voelen en te proeven. Weplay richt zich daarom op deze zintuigen. Het speelgoed is uitgebreid getest en voldoet aan de strengste normen, zodat een kind veilig zijn of haar zintuigen verder ontwikkelt. Wanneer ze deze zintuigen hebben beproefd, willen ze graag naar de volgende stap.

De volgende fase is op twee benen staan. En daarvoor is het brede Weplay assortiment voor binnen en buiten geschikt. Denk daarbij aan klimmen, klauteren en nog meer grenzen opzoeken. Deze fase speelt zich af op een kinderdagverblijf of thuis. Die twee benen van een peuter of kleuter kunnen heel snel zijn. Maar de balans is nog niet optimaal. Naast balans komt nu ook de fijne en grove motoriek om de hoek kijken. Met het assortiment van Weplay leren ze hun weg daar in wel te vinden.

Met het Weplay constructiemateriaal leren de kleintjes te zoeken naar oplossingen en toepassingen. Hierbij speelt de motoriek een grote rol, maar ook geduld en samenspel. Weplay heeft verschillende soorten constructie speelgoed. Een van de populairste producten van Weplay zijn bijvoorbeeld de Zachte Houten Blokken. Een leuke en veilige manier om te bouwen, combineren, puzzelen en te ontdekken. Van bouwen met blokken tot huizen puzzelen. Nu worden de kids echt bezige bijtjes.

In de leeftijd van 2 tot 6 jaar zijn kinderen graag lichamelijk actief bezig. Ze zitten boordevol energie. De kinderen verleggen graag hun grenzen en zoeken daar uitdaging in. Daarvoor heeft Weplay veel soorten gymmaterialen. De gymattributen zijn met elkaar te combineren of uit te breiden met meerdere elementen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om klein te beginnen om uiteindelijk te groeien naar een enorme gymzaal vol met leuke attributen. Met het Weplay gymmateriaal ontwikkelen de kinderen evenwicht te bewaren, balans te vinden, snelheid te maken en doelgericht ergens mee bezig te zijn. Maar het belangrijkste is, dat ze lichamelijk actief bewegen. Weplay gymmateriaal is na een activiteit ook zo weer uit elkaar gehaald en opgeruimd.

Naast het vele bewegen willen de peuters en kleuters ook graag precisie. De educatieve, cognitieve spellen en speelgoed van Weplay is gericht op creativiteit en verbeelding. Van alles is mogelijk. Met de fantasie van een kind of nagemaakt van een voorbeeldblad.

Even tot rust komen... daar heeft Weplay ook aan gedacht. De speciale ergonomische stoelen zijn in er in verschillende maten en kleuren. Even uitrusten op iets lekker zacht of even een tukkie doen in de groep. Al met al, met Weplay materiaal komen ze er wel.

Back to top