Sluit Menu
Account

Keith Haring Speelgoed

‹Naar Vorige Pagina

Keith Haring Speelgoed

Keith Haring gaat over kunst. Hedendaagse kunst van graffiti en muurschilderingen die een sociaal boodschap vertegenwoordigen. Zijn stijl blijft leven en is vertaald naar speelgoed. Speelgoed dat gezien mag worden. Geniet jij ook zo van hedendaagse kunst? Neem een kijkje naar het Keith Haring speelgoed. Haring was ten tijde van zijn carrière vastbesloten om kunst openbaar en toegankelijk te maken. Nu ook in speelgoed.

  • Speelgoed dat gezien mag worden.
  • Uniek en herkenbaar design.
  • Kwalitatief en betaalbaar.

Feiten over Keith Haring

Keith Haring

Keith Haring

"“All of the things that you make are a kind of quest for immortality..."

Officiële website: http://www.haring.com/
Geboren:  4 mei 1958 (Reading, Pennsylvania, Verenigde Staten)
Overleden: 16 februari 1990
Stijl: Pop art


keith-haring

Keith Haring. Openbare kunst.

Keith Haring wijdde een groot deel van zijn tijd aan openbare kunstwerken, die vaak getint zijn met een sociaal boodschap. Hij produceerde meer dan 50 openbare kunstwerken tussen 1982 en 1989, in tientallen steden over de hele wereld, waarvan vele werden gemaakt voor goede doelen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en weeshuizen. Haring organiseerde teken workshops voor kinderen op diverse scholen en musea in New York, Amsterdam, Londen, Tokio en Bordeaux.


Zijn werk

Keith Haring's carrière was kort maar intens. Zijn werk was in de jaren '80 te zien in honderden tentoonstellingen. Zijn werk kreeg de aandacht van de media en iconen uit die tijd. Samenwerkingsprojecten lagen voorhanden en Keith werkte samen met kunstenaars en artiesten zoals Madonna, Grace Jones, Bill T. Jones, William Burroughs, Timothy Leary, Jenny Holzer, Yoko Ono en Andy Warhol. Zijn boodschap was direct en ging over universele concepten zoals de geboorte, dood, liefde, seks en oorlog. Daarmee was Haring met zijn kunstwerken in staat om een breed publiek aan te spreken die is uitgegroeid tot een universeel erkende visuele taal van de 20ste eeuw.

Jong overleden

Op 4 mei 1958 werd Keith Haring geboren in Reading, Pennsylvania. Op zeer jonge leeftijd ontwikkelde hij al een liefde voor het vakmanschap tekenen. Op 16 februari 1990 overleed Keith Haring aan aids. Hij was slechts 31 jaar oud. Na zijn dood, is Haring het onderwerp geweest van verschillende internationale retrospectieven. Keith Haring's werk is te zien in tentoonstellingen en collecties van grote musea over de hele wereld.

Back to top