Sluit Menu
Account

Hape Speelgoed

‹Naar Vorige Pagina

Waarom speelgoed van Hape kopen?

Hape komt oorspronkelijk uit Duitsland en staat voor kwalitatief en ecologisch verantwoord spelen. Dit zie je vooral ook terug in het productieproces. Zo wordt het speelgoed geproduceerd van hout, bamboe en in mindere mate van kunststof. Tijdens en na het productproces wordt het speelgoed getest volgens de strengste eisen in de wereld zoals de EN71 (Europese norm van speelgoed) en ASTM (American Society of Testing Materials).

kinderen spelen niet om te leren, kinderen leren door te spelen

Een ander belangrijk doel is de ontwikkeling van sociale, emotionele en fysieke vaardigheden bij het kind. Het uitgangspunt voor het ontwerp luidt dan ook: 'kinderen spelen niet om te leren, kinderen leren door te spelen.' Het is een erg populair merk wat in 50 landen over de wereld wordt verkocht.

hape speelgoed

Officiele website: www.hape.com
Opgericht in: 1986
Locatie hoofdkantoor: Duitsland
Locatie productie: China, Ningbo Zhoushan
Fabrieksgarantie: Niet bekend

De geschiedenis van Hape?

Peter’s verhaal

Peter Handstein is de grondlegger van het wereld merk Hape. We ontkomen er dus niet aan om zijn leven eventjes onder de loep te nemen. Peter groeide namelijk op in een klein stadje ergens in Midden-Duitsland. Hij leefde waarin de waarden familie, eerlijkheid, mededogen en de liefde voor de natuur erg belangrijk zijn. Hape is dan ook een weerspiegeling van deze waarden. Peter begon zijn carrière als verkoper voor een educatief speelgoedbedrijf dat leverde aan Duitse kleuterscholen. Het bezoeken van honderden scholen en het praten met honderden opvoeders gaf hem een ​​uniek begrip van de kracht van het spel. In 1986 richtte Peter samen met zijn zus, Sabine, en hun goede vriend, Renate Gies, Hape Kindergarten Supply op.

Hape groeit internationaal

De grootte van Hape is flink toegenomen. De oprichters wilden internationaal erkend worden als een bedrijf dat een belangrijk onderdeel van het educatieve leven van een kind leverde. Om dat te bereiken, wilden zij internationaal groeien. Met Peter's visie en vastberadenheid begon hij aan de volgende fase van Hape. In 1995 ging hij, vanwege de groei van het bedrijf, naar Ningbo, China Daar richtte hij een innovatieve fabriek op die ecologische, technologische en efficiënte productieprocessen als speerpunten heeft.

Hape ontdekt bamboe

Geïnspireerd door de bamboeplanten rondom zijn nieuwe huis, moedigde Peter zijn ontwerpers aan om te experimenteren met het maken van speelgoed van bamboe. Dit leidde tot een samenwerking met UNESCO en de eerste volledige reeks bamboespeelgoed in 2005. De Hape bamboe collectie is samen met Hape Eco-toys de kern van het Hape merk.

Het heden

Tegenwoordig is Hape Toys een veelzijdige, multinationale onderneming die speelgoed verkoopt in meer dan 50 landen. Maar de idealen van Peter gaan veel verder dan het creëren van veilige, innovatieve speelgoed items. Een levenslange toewijding aan leren en onderwijs, leidde ertoe dat hij samen met lokale gemeenschappen scholen bouwt en andere initiatieven om het leven van kinderen te verbeteren. Maatschappelijke verantwoordelijkheid, onderwijs, ecologie en innovatie zijn ingebakken in Peter's erfgoed. Het weerspiegelt de Hape onderneming, in het verleden, het heden en de toekomst.

Bekijk hier de video

Back to top