Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Waarom speelgoed zelf maken?

Zelf speelgoed maken is natuurlijk een hele educatieve en leuke manier om tijd met je kind door te brengen. Van skelter tot vishengel en vrachtwagen tot vliegtuig. Er zijn vele mogelijkheden tot het zelf maken van je eigen speelgoed. Daarnaast is het een educatieve manier van spelen. Je kind ervaart hiermee de mogelijkheden van het spelen met hout en het zelf maken van speelgoed.

Eenmaal het speelgoed in elkaar gezet is het tijd om het speelgoed te customizen. Maak hem eigen door versiersels toe te voegen en te verven. Je mag zelf bepalen hoe je speelgoed eruit komt te zien. Wil je hem de nostalgische hout-look geven, geef hem dan een mooi lak laagje. Wil je hem de vernieuwde moderne look geven, schilder hem dan met moderne kleuren. Of liever een realistischere look, beschilder het speelgoed na van de werkelijkheid. Alles is mogelijk, zolang jij je er goed bij voelt!

Tijd vrij maken?

Als ouder is het vaak een klus om speeltijd vrij te maken voor je kind. Voor de een is het makkelijker maar voor de ander juist heel moeilijk. Met een fulltime functie of eigen bedrijf heb je bepaalde verantwoordelijkheden die jammer genoeg ook naast werktijden moeten worden vervuld. Vooral de papa’s en mama’s die een eigen bedrijf hebben weten dat het lastig is om kind en bedrijf genoeg aandacht te geven. Geef je veel aandacht aan het bedrijf, lijdt je kind eronder. Geef je veel aandacht aan je kind, lijdt je bedrijf eronder.

Daarnaast hebben papa’s het vaak druk met hele belangrijke zaken. Soms zijn ze wat later thuis van werk of hebben ze geen tijd om te spelen.

Vrije tijd met je kind is heel belangrijk voor je kind. Één op één gerichte aandacht is goed voor ze en het beste is om dit dagelijks te herhalen. Wees niet te streng voor jezelf als het een keer niet lukt. Je kind kan ook druk zijn met spelen met andere kinderen. Zie het dus ook niet als verplichting maar als een fijn moment. Genieten met je kind tussen de drukke momenten door.

Speelgoed zelf maken. Hoe?

De pakketten in ons assortiment zijn in maximaal 30 minuten in elkaar te zetten. Daarnaast is het natuurlijk de eigen keuze om hem daarna te personaliseren. Elk pakket bevat een handleiding en is daardoor gemakkelijk in elkaar te zetten. Het is het beste om het samen met je kind in elkaar te zetten, ook omdat dit extra speeltijd met je kind oplevert. De leeftijdsgrens verschilt per pakket. Sommige pakketten zijn lastiger in elkaar te zetten en hebben meerdere en kleinere onderdelen. De meeste pakketten hebben hanteren een leeftijd van 4 tot 6 jaar. Behalve de skelter, deze is vanaf 8 jaar pas te gebruiken.