Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Waarom een houten knikkerbaan kopen?

Knikkerbanen zijn simpel en toch fascinerend tegelijkertijd. Het is simpelweg een baan waarop een knikker van boven naar beneden rolt, en soms hindernissen op zijn pad tegemoet komt die hij moet overstaan om op zijn eindbestemming te komen. Het is net zo ingewikkeld als dat jij het wilt maken. Het is natuurlijk erg leuk voor jouw kind om zelf nieuwe hindernissen te bedenken en ook oplossingen te verzinnen voor die obstakels.

Voor jong en oud

Het is natuurlijk ook geweldig speelgoed voor jong en oud. Je hebt knikkerbanen natuurlijk in allerlei soorten en maten. Een knikkerbaan is er natuurlijk niet alleen voor kinderen. Als ouder is het natuurlijk ook erg leuk om samen met je kind hindernissen en oplossingen te bedenken voor de houten knikkerbaan die je helemaal naar je eigen kunt maken.

Creativiteit

Jij en je kind maken de houten knikkerbaan zo moeilijk of juist makkelijk als dat jullie willen. Het is leuk om allerlei hindernissen en aanpassingen in de knikkerbaan te doen, zodat de knikker telkens een andere baan aflegt. Je kind leert om telkens iets nieuws te maken met het gene dat hij of zij heeft en lost problemen op door zelf nieuwe onderdelen toe te voegen met bijvoorbeeld Kapla. Je maakt je baan langer of creëert hindernissen die weer overwonnen worden. Speel eindeloos door met je eigen knikkerbaan.

Vroeger…

Ken je dat nog? Vroeger altijd met alle vrienden en vriendinnen kijken wie de leukste en moeilijkste knikkerbaan kon maken? Het is erg leuk om te doen en ook nog eens een creatief proces voor je kind. Knikkerbanen zijn eindeloos en zo komt er nooit een moment dat je kind zich verveelt.

Voor binnen én buiten

Je speelt er mee buiten of binnen. Als het regent is het super leuk om het buiten naar binnen te halen, dit kun je doen door lekker te knikkeren binnen. Een knikker competitie met de ouders, kijken of de skills er nog steeds zijn. Of juist met ze allen een super knikkerbaan van hout maken. De keuze is geheel aan je zelf.

Waar is het goed voor?

Je kind leert nieuwe manieren te vinden zonder nieuwe middelen of juist met nieuwe middelen. Deze middelen zijn: een vortex voor een knikkerbaan van hout, of the luge. Zo vindt je eindeloos nieuwe knikkerbanen uit en is je kind altijd creatief bezig.