Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Kapla kopen

Wanneer het geen buitenspeelweer is, je tablet leeg is en je irritante broertje of zusje geen tijd heeft, kun je de mooiste bouwwerken maken met Kapla. De houten plankjes zijn zo gemaakt, dat je ze op alle manieren kunt gebruiken.

Maar wanneer koop je Kapla? En waar let je op bij het kopen van Kapla? Graag geven we je advies.

Geschiedenis Kapla

Wist je dat KAPLA eigenlijk KAbouter PLAnkje betekent? Het idee is in 1985 ontstaan. Een Nederlandse antiekhandelaar had in Frankrijk een oude boerderij gekocht, die hij wilde laten ombouwen tot een kasteel. Om een beeld te geven van het kasteel, heeft de antiekhandelaar, Tom van der Bruggen, op alle mogelijke manieren gezocht naar de perfecte vorm. Hij kwam tot de ontdekking dat kleine houtjes veel beter bleven liggen dan houten blokken. Hij kon er van alles mee bouwen, zonder dat het instortte. En zo bloeide het idee op om KAPLA als speelgoed op de markt te brengen. Je kunt KAPLA online kopen bij ons.

Feiten over Kapla

Kapla kopen? Bekijk het complete assortiment!
Kapla
“HET MAGISCHE PLANKJE!”

Officiële website: kapla.com
Opgericht in: 1985
Door: Tom van der Bruggen
Locatie kantoor: Frankrijk
Locatie productie: Les Landes (Frankrijk), Tanger (Marokko)
Fabrieksgarantie: 1 jaar

Kapla Logica

Logisch redeneren lijkt nog zo ver weg voor een kind. Maar het begint al vroeg. Met de bouwplankjes van Kapla is het nooit vroeg genoeg. De logica van de afmetingen, het gewicht, de balans en de bouwhoogtes zetten je kind echt voor een uitdaging. “Hoe plaats ik dit plankje nou zo, dat het niet omvalt“.

Duurzaam spelen met Kapla

Bijna alle kinderen, zo niet, álle kinderen zullen urenlang zoet spelen met de plankjes. Of je nouw bouwkundig inzicht hebt of niet, zelfs de allerkleinsten zullen genieten van de vorm en het gevoel van het hout. Stapelen, sorteren, schuiven… alles kan en alles mag. Kinderen bouwen bruggen voor hun autootjes, torens voor hun poppetjes, letters om te showen aan papa en mama. Kapla is vooral ook leuk om mee te combineren met ander speelgoed. En dat maakt het duurzaam speelgenot.

Kapla spelen is gezellig

Is je kind al gedreven met Kapla? Ga voor de volgende uitdaging. Samen bouwen. Samen bouwen vergt overleg, samenwerking, beslissingen nemen, geven en nemen. Alle ingrediënten om het bouwwerk tot een fiasco te leiden zijn aanwezig. Hoe trots moet je dan wel niet zijn als je samen een metershoge toren hebt gebouwd. Zonder om te vallen. Laatste vraag: “wie maakt ‘m kapot?

Wat leer je hier van?

Kapla stimuleert het logische denken en het ruimtelijk inzicht. Dat is voor iedereen te zien. Maar vergeet niet dat de bouwwerken ook het uiterste vragen van de motoriek en de zintuigen van je kind. En is kind oud genoeg om samen te spelen? Dan zul je zien dat goed en plezierig samenwerken leidt tot schitterend speelplezier.

 • verbaal/linguïstische (taalslim): 1
 • logisch/mathematische (rekenslim): 10
 • visueel/ruimtelijke (beeldslim): 10
 • muzikaal/ritmische (muziekslim): 1
 • lichamelijke/kinesthetische (beweegslim): 7
 • interpersoonlijke intelligentie (samen slim): 7
 • intrapersoonlijke intelligentie (zelf slim): 10
 • natuurgerichte intelligentie (natuurslim): 3

Vanaf welke leeftijd speel je met Kapla?

Kapla is geschikt vanaf 3 jaar. Bereikt je peuter die leeftijd? Geef het dan snel cadeau, want je zult zien dat je peuter jaren speelplezier zult hebben.

Maar vergis je niet. Grotere kinderen spelen graag met Kapla. Zij willen vaak zo groot mogelijke bouwwerken in elkaar zetten met ingewikkelde constructies en kleurpatronen. En stiekem… vinden wij volwassenen dat ook geweldig. En daarom zie je dat wij “grotere kinderen” alles aan de kant schuiven om samen met de kids op de grond de meest fantastische bouwwerken bouwen van Kapla.

Bekijk de specificaties nauwkeurig

De plankjes zijn altijd hetzelfde. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de plankjes niet op of in elkaar passen. Alle plankjes zijn 117 mm lang, 23,4 mm breed en 7,8 mm dik. Wiskundig gezien: 3 dikten = 1 breedtes en 5 breedtes = 1 lengte (1 lengte = 15 dikten). Toch zijn er enkele specificaties waar je op let:

 • Hoeveelheid: bedenk goed hoeveel plankjes je wilt hebben. Vaak loont het de moeite om grote pakketten te halen of te vele kleine pakketten te combineren.
 • Kleur: natuurlijk ontbreken de naturel plankjes niet in je huis, maar bekijk ook eens de wonderlijke patronen die je kunt maken met de kleuren plankjes.
 • Inspiratie: Fantasie ontwikkeling is het allerbelangrijkste voor je kind. Maar soms heb je wat inspiratie nodig. Het internet kan voor je werken, maar een boekje naast je kind helpt om een eigen draai te geven aan deze constructies. Bekijk hier de inspiratie boekjes.

Combineer Kapla met ander speelgoed

Wil je je speelgenot verlengen met Kapla? Combineer de houten plankjes eens met speelgoed garages, speelgoed auto’s, hijskranen of boten. En niet te vergeten poppenhuizen. Zet het eens bij elkaar en laat je kind zelf ontdekken welke combinaties er gemaakt kunnen worden.

Leuk cadeau idee

Op zoek naar een leuk cadeau? Overweeg het. Met een klein doosje heb je al gauw een kinderhart gevuld. Maar pas op. Voor je het weet zit je zelf op de grond… urenlang te spelen.

Bouw ideeën?

Om je op gang te helpen, hebben we enkele foto’s voor je verzameld van schitterende Kapla voorbeelden. Bekijk de Kapla voorbeelden hier.

Kapla informatieboek

De mogelijkheden zijn oneindig. Ik verwijs je daarom graag door naar onderstaand informatieboek. Hierin wordt nog inhoudelijker ingegaan op Kapla. Je krijgt onder andere informatie over de kwaliteit, hoe educatief het is en hoe gaaf het is om te gebruiken bijvoorbeeld in en met je klas. Let wel, de tekst is in het Engels. Niet erg natuurlijk. Zo worden je taal-skills ook nog eens een keer op de proef gesteld. Veel leesplezier!

> download Kapla Informatieboekje

Zoals ik al zei: lees het Kapla informatieboek even door. Het is echt super interessant. Doe er je voordeel mee!