Sluit Menu
Account

Mondharmonica

‹Naar Vorige Pagina

Mondharmonica

Waarom een Mondharmonica online kopen?

De mondharmonica is een blaasinstrument en is 1821 door Christian Friedrich ontworpen. Met je mond blaas je lucht door de openingen van de mondharmonica. De lucht brengt vervolgens een een toon ten gehore. Ook zuigen brengt een toon ten gehore. Mondharmonica's zijn er voor professionele gebruikers, maar ook voor de kleine kids.

mondharmoncia

Mondharmonica's zijn populair omdat ze niet moeilijk in gebruik zijn. Door te blazen of te zuigen komen er al overtuigende klanken uit de mondharmonica. Voor kinderen is dit ideaal. Wat voor een toon ze ook blazen, bijna altijd klinkt het goed. Daarnaast is het ook nog eens leuk. Qiddie.com voorziet je van de makkelijkste en leukste mondharmonica's voor kinderen.

Hoe bespeel ik dit instrument?

Oefening baart kunst zou men zeggen. En dat is bij de mondharmonica ook het geval. Kinderen nemen vaak met het minste genoeg, en dat is bij een mondharmonica maar goed ook. Hoewel het over het algemeen makkelijk is om klanken uit een mondharmonica te laten komen.

Daarom een korte cursus:

Stap 1.
Houd de mondharmonica goed vast. Maak het een hand een U-vorm. Draai je hand vervolgens een kwartslag. Zie het eigenlijk als een 'U' maar dan een kwartslag gedraaid. De harmonica moet hierin passen. Hou hem vast in de U-vorm die je met je hand hebt gemaakt. Plaats vervolgens je andere hand achter op de mondharmonica. Je handpalm ligt precies tegen de achterkant van de mondharmonica. Kantel je vingers iets naar voren.

Stap 2.
Je ademhaling. Haal adem op een normale manier. Probeer de lucht achterin je keel te voelen. Zorg er ook voor dat je buik op en neer gaat, zo haal je adem op een goede manier en gebruik je je volledige longcapaciteit.

Stap 3.
We gaan muziek maken. Combineer de manier van vasthouden én de manier van ademhalen. Begin bij het eerste gaatje en luister hoe dat klinkt. Ga zo elk gaatje af om een beetje het gevoel van de mondharmonica te krijgen. Het is belangrijk om de mondharmonica deels in je mond te doen alsof je op een fluitje blaast. Dus je mond een beetje tuiten en gebolde wangen.

Met deze stappen leer je door veel oefenen de basis. Na een tijdje merk je wellicht verbetering en wordt het ook steeds leuker. Merk je dat je toch niet zo'n talent hebt voor het bespelen van de mondharmonica, wees niet getreurd. Er zijn vast genoeg verborgen talenten in je waar je nog achter moet komen!

Back to top