Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Advies loopfiets voor 1 jarige kopen

Zithoogte loopfietsje voor 1-jarigen

De zithoogte van een loopfietsje voor een 1-jarige mag natuurlijk niet al te hoog zijn. De voetjes moeten in elk geval bij de grond kunnen. Maar de beste keus is vaak een zitje dat in hoogte verstelbaar is. Zo groeit het loopfietsje mee en heeft je kind er langer plezier van.

Loopfiets met stuurbegrenzing

Het stuur moet een goede grip hebben en begrensd zijn. Als het stuurtje te scherpe bochten maakt, is de kans groot dat je kindje omvalt en dat wil je natuurlijk niet hebben. Een loopfiets 1 jaar heeft vaak een stuurbegrenzer.

Aantal wielen loopfiets voor 1+ kids

Vanwege de nog onontwikkelde balans van een baby is een loopfietsje vanaf 1 jaar vaak voorzien van vier wielen. Deze loopfietsjes zijn verkrijgbaar met een zitje. Een tweewieler loopfietsje schaf je pas aan als je kind al aardig op de benen kan staan. Dat gebeurt soms vroeg, soms laat. Maar meestal wel op wat oudere leeftijd dan 1 jaar. Bij een 1-jarige is het evenwichtsorgaan nog in de ontwikkelingsfase. Een tweewieler loopfietsje is dus pas aan te raden rond de leeftijd van 2 jaar, als je kind al stevig staat.

Meer weten? Lees het advies voor verschillende leeftijden wanneer je een loopfiets wil kopen.