Show Filters

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Houten loopfiets 3 jaar

Een houten loopfiets vanaf 3 jaar is een slag groter dan een loopfiets voor een kind dat net kan lopen. Ook heeft een loopfiets vanaf 3 jaar luchtbanden omdat kinderen vanaf 3 jaar er vaak mee naar buiten gaan. De belangrijkste verschillen hebben vooral te maken met de afmetingen van de fiets en de hoogte van het stuur, de banden en het zadel. Kinderen van drie jaar groeien snel. Maar ook hoe kinderen op die leeftijd een loopfiets gebruiken is van belang. Inmiddels zijn ze al zo ver ontwikkeld dat ze steeds sneller worden en vaker met een loopfiets naar buiten gaan. De loopfiets moet dus bij uitstek geschikt zijn om buiten te gebruiken. In deze fase zijn kinderen vaak ook al gereed voor het overgaan naar een echte fiets. Een loopfiets is de ideale opstap naar een echt fietsje.

Soort banden voor 3-jarigen

Een houten loopfiets voor 3 jaar is voorzien van luchtbanden. Kinderen gebruiken de loopfiets vaak buiten en leggen langere afstanden af. Om het allemaal veilig te laten verlopen heeft een loopfiets voor 3 jaar banden met profiel. Profielbanden zorgen voor betere grip. De luchtbanden zijn oppompbaar en de wielmaat is ongeveer 30,5 cm hoog ofwel 12 inch. Soms hebben de luchtbanden echte spaken, zoals bij loopfietsen van DipDap, en soms zitten er houten velgen op, zoals je ziet bij de loopfietsen van Scratch.

Hoogte Zadel en Stuur voor +3 kids

Het belangrijkste voor een houten loopfiets vanaf 3 jaar is dat de loopfiets meegroeit. Je moet de fiets aan kunnen passen aan de lengte van je kind. Kinderen groeien in deze fase erg snel. Het zadel van een houten loopfiets voor 3-jarigen is minstens 30 cm hoog en verstelbaar tot ongeveer 50 cm. Met een verstelbaar zadel heb je er van 3 tot 6 jaar plezier van. De stuurhoogte is ook van belang. Bij een loopfiets voor 3-jarigen is het stuur gemiddeld tussen de 50 en 55 cm hoog.

Houten Loopfiets 3 jaar met extra Accessoires

Vaak zitten er accessoires bij een houten loopfiets voor 3 jaar. Denk daarbij aan een fietsbel, een zitkussen en een stuurtas. De Scratch loopfietsen 3+ van hebben zo’n bel, wel zo veilig en een mooie stuurtas. De DipDap houten hebben een mooi wasbaar zitkussen en een handige draagband.