Show Filters

Toont alle 6 resultaten

Toont alle 6 resultaten

Houten loopfiets vanaf 2 jaar

Kinderen van 2 jaar zijn motorisch vaak al ver ontwikkeld. Klimmen, kruipen, klauteren en hun evenwicht behouden wordt steeds meer een tweede natuur. Niet elke loopfiets is geschikt vanaf 2 jaar. Een houten loopfiets die geschikt is vanaf 2 jaar moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Houten loopfietsjes zijn er namelijk voor verschillende leeftijden. Op welke eigenschappen moet je letten bij de aanschaf van een houten loopfiets voor een 2-jarige?

Verstelbare zithoogte voor 2-jarigen

Een zitje dat je in hoogte kan verstellen is ideaal. Een 2-jarige groeit als kool. Als de zithoogte van de loopfiets meegroeit, heeft je kind er veel langer plezier van. Op den duur kan een kind steeds harder op een loopfiets rijden en steeds beter zijn evenwicht bewaren. Voor je het weet zitten ze te trappen op een gewoon fietsje met of zonder zijwielen.

Aantal wielen loopfietsje voor 2+ kind

Een houten loopfiets voor kinderen vanaf 2 jaar moet zoals gezegd voldoen aan specifieke eigenschappen voor een 2-jarige. Het aantal wielen, twee, drie of vier wielen, is daarbij bepalend. Houten loopfietsen voor de leeftijd van 2 jaar met twee wielen zorgen ervoor dat je kind beter leert om zijn evenwicht te bewaren. Het voordeel ten opzichte van een drie- of vierwieler is dat je kind sneller op een gewone fiets uit de voeten kan. Vaak rijden kinderen die op een tweewieler hebben geoefend zonder zijwieltjes weg op een gewoon fietsje.