Show Filters

Toont alle 10 resultaten

Toont alle 10 resultaten

Waarom is een houten loopfiets goed?

Voor jonge kinderen betekent een houten fiets vooral veel beweging en speelplezier. Als je kind ermee buiten speelt, zullen er in een mum van tijd spelletjes ontstaan voor wedstrijdjes en ander sociaal spel waarbij de fiets een rol speelt. Ongemerkt doen de kleine fietsers ook veel ervaring op als het gaat om het balanceren op twee wielen. Daarnaast hebben de fietsjes zonder trappers een positief effect op het ontwikkelen van de coördinatie en het ruimtelijk inzicht.

De motorische vaardigheden van je kind worden dus met de dag beter. Een loopfiets is bedoeld voor jonge kindjes. Het product is veilig in gebruik, omdat je kind steeds met de voeten contact houdt met de grond.

Een houten loopfiets stimuleert de motorische ontwikkeling van je kind. Een houten loopfietsje maakt je kind vertrouwd met voertuigen waar hij op kan zitten. Voortbewegen, remmen en vooral… balans houden. De stap naar een echte fiets is dan zo gemaakt.

Hoe vind je een geschikte loopfiets?

Het is belangrijk om de juiste loopfiets aan te schaffen voor je kind. Om verkeerde houdingen te voorkomen!

Maten

 • Bij verstelbare loopfietsen is het noodzakelijk om de op de juiste hoogte in te stellen is het handig om de juiste maten te weten.
 • Zo meet je de maat op:

Laat het kind rechtop staan met de voeten ongeveer 20 centimeter uit elkaar. Meet de afstand van het kruis tot aan de grond loodrecht op. Dit is de geschikte zithoogte in centimeters.

Leeftijd

 • Voor kleintjes vanaf 1 jaar zijn er stoere exemplaren met drie wielen en vier wielen.
 • Voor een kind vanaf 2 jaar, dat zelfstandig kan lopen, zijn er fietsen met twee wielen met een begrensd stuur en luchtbanden.
 • Tussen de leeftijd van 3 jaar en 5 jaar is je kind wat meer ervaren en kun je ook kiezen voor een loopfiets met handrem en standaard.

Motorisch ontwikkeld

 • Is je kind motorisch nog niet goed ontwikkeld, en klungelt hij of zij nog al vaak? Dan raden we aan om een loopfiets van 1 jaar te kopen.
 • Is je kind al goed motorisch ontwikkeld? Dan wil je kindje al snel door met zijn fiets carrière! Geef hem of haar een loopfiets voor 3 jarige kinderen.

> Ga naar alle loopfietsen vanaf 1 jaar

> Ga naar alle loopfietsen vanaf 2 jaar

> Ga naar alle loopfietsen vanaf 3 jaar

Hoe is de veiligheid van een loopfiets?

Stuurbegrenzer

Een loopfiets met stuurbegrenzer zorgt ervoor dat het stuur beperkt draait. Zo maken kinderen geen scherpe bochten en draait het stuur niet per ongeluk helemaal zijwaarts.

Voetenplank

Een loopfiets met voetenplank, als een kindje zijn evenwicht kan houden, is het mogelijk om zijn of haar voeten op een voetenplank te plaatsen. Met een voetenplank blijven de voeten uit de buurt van de wieltjes.

Bescherming

 • Een kinbeschermer, deze zit bevestigd op het stuur voor als je kind toch valt
 • Veiligheidshandgrepen, deze zitten aan de handvaten. Het zorgt ervoor dat de handjes van je kind beschermd blijven als ze per ongeluk langs een muur fietsen

Opties en mogelijkheden van een loopfiets?

 • Accessoires:

  Je kunt een loopfiets leuk aankleden met verschillende accessoires. Bijvoorbeeld een tasje, mandje of een fietsbel.

 • Meeneembaarheid:

  Om het voor een ouder iets gemakkelijker te maken is er een draagband, die snel en eenvoudig aan een fiets is te binden.

 • Comfort:

  Het is mogelijk om een comfortabel zitkussen op een loopfiets te bevestigen.

 • Design:

  Je kunt een houten loopfiets in allerlei soorten, maten en vorm kopen. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld meerde dieren vormen zoals een kat, giraffe of koe. Leuk voor je kind als zijn of haar lievelingsdiertje erbij zit. Ook hebben we wel meer dan 20 verschillende soorten kleuren! In ons assortiment vind je voor ieder kind het geschikte model.

  Ook is het bij sommige fietsen mogelijk om er een naam op te laten bedrukken. Of een fiets gelakt met verf waar je op kunt krijten.

Binnen en/of buiten?

Bij een loopfiets van hout voor binnen wil je geen strepen op de vloer achterlaten. Omdat het loopfietsje in een afgesloten ruimte wordt gebruikt, dan is het fijn als het rekening houdt met de hoeveelheid geluid dat het afgeeft. Streeploze en geluidsarme banden. Daar gaat het dan om. Deze houten loopfietsjes bevatten massieve of rubberen banden.

Wil je graag naar buiten met je kind op een houten loopfiets? Dan is het te adviseren om een loopfiets van hout te nemen met luchtbanden. Luchtbanden vangen meer schokken op, hebben een betere grip buiten en zitten dus comfortabeler voor je kind. Dat is wel zo fijn als je lange afstanden voor je kind maakt.

Een loopfiets onderhouden

Een loopfiets van hout kan tegen regen en ander soort neerslag. Maar bewaar een houten loopfiets niet in de stromende regen, om roest op schroeven en bouten te voorkomen! Het hout blijft op zijn mooist onder beschermende omstandigheden zoals een schuur of een bijkeuken. Eventjes schoonmaken met een vochtige doek is altijd goed. Controleer wekelijks op breuken, scheuren, losse schroeven en verloren onderdelen.

Prachtige eyecatcher

Onze loopfietsen zijn stuk voor stuk gemaakt van duurzaam materiaal en voldoen aan de veiligheidseisen. Het hout van onze modellen zorgt voor een degelijke en natuurlijke look en je trekt er veel bekijks mee. En wat blijkt: niet alleen kinderen zijn dol op hun loopfietsje, ook veel volwassenen lopen er helemaal mee weg!